Ordblind…

IMG_4053

Jeg er ordblinden, men det er ikke noget der holder mig fra at gør det jeg gerne vil – og det er fx at læse til pædagogisk assistent, og ellers lærer noget nyt! Der var en gang at der blive sagt til mig at jeg ikke kunne blive til noget, det gør endelig noget ved mig, men det skulle man ikke sige til mig, det gør bare at jeg tro mere på mig selv, at jeg kan hvad jeg vil.

Nogen tror at ordblindhed er en sygdom, og at den smitter (det gør det ikke!) og derfor kan ordblind mennesker var lige så rar som andre der ikke har svar ved at læse og skrive. Jeg må sige at jeg er træt af det med at man ligesom lukker dem ude, bare fordi de ikke lide kan det samme. – jeg ved ikke helt hvordan det er i dag på skolen – men det var svært da jeg gik i skole – man havde timer for sig selv sammen med en lærer, (altså det havde jeg, det sidste år i folkeskolen) og det gør virkelig ikke godt for mig, for jeg var stor set aldrig i klasse, og derfor blive jeg ligeså sille frost ud af klasse. Det er ikke den rigtig måde at gør, når der er en der har det svært med at skrive/læse – for fællesskabet er også vigtig for at man kan lærer noget!

Det har været svært for mig at kom her til, hvor jeg er nu. Jeg har været ved at give op flere gang, men ved den støtte jeg har fået af venner og familie er jeg blive ved med at tro. – det kan godt var at jeg er gå en anden vej end andre, men jeg når bare mit mål på en anden måde end andre, det vil ikke sige at jeg så er dårlig end andre, bare fordi jeg gør det på en anden måde.

Jeg er glad for den vej, som jeg har gør det på – jeg har fået rigtig meget erfaring, praktisk og det er den bedste måde jeg lærer på. Jeg har arbejde i 3 børnehaver og nu også en vuggestue, det synes jeg bare gør, at det er nemmer at finde ud af, hvad der lige er mig, hvad det er jeg skal arbejde med, når jeg er færdig i maj 16.

Det er endelig ikke fordi jeg ikke kan lide at sidde på skole og få faglig ting igen, det synes jeg er meget spændende, men det kan bare var svært at lærer det på sammen måde som andre, og jeg bruger også mere tid på de forskellige ting, men jeg tager det stille og rolig, og finder den måde at jeg lærer det bedste på.

Selvom jeg ikke sidder og læser bøger hverdage fortid, synes jeg at det bliver bedre og bedre med at læse (det er virkelig dejligt) – Jeg læser da for de søde børn og det er endelig ikke svært (hele ikke så svær bøger, som jeg læser for dem) – Man læser jo hverdag et eller andet om det så er lige eller meget.

Ude over læser jeg også på blogs og jeg skriver selv, jeg læser forskellige ting på nettet (hvad der sker ude i verden eller noget der optager mig fx noget om børn)

Der er også komme mange hjælpemidler til os der er ordblinde og det er en stor hjælpe, (det er det for mig) at kunne hører bøger som man ikke vil kunne havde mulighed for at kunne læse – eller bare havde cd-ord som hjælper en med at skrive ord som er svær for en, eller lærer det op for en. Jeg selv kan bedste lide det man kan på google (at man siger ordet også skriver pc det) det er en stor hjælpe til mig. men det er også hvem man er, hvad der passe bedste til en.

Så til jer der har det lige svært med os der er ordblind – vi er stor set på sammen måde som jer, vi gør det bare på en anden måde 😉 – OG til jer der er ordblind i skal ikke give op, tro på jer selv, i kan lide meget som andre, måske bare på en anden måde!

IMG_4178

Published by

Sine Marie

Hey med dig! jeg er 25 år og bor i den dejlig by Randers sammen med min kæreste. Det er dejligt at se dig :) - har kan du læse om alt muligt, hvad der sker i mit liv og hvad jeg lige går og tænker over. håber du har lyst til at læse med og skrive endelig :)

6 thoughts on “Ordblind…”

 1. Hej Sine,
  Tak for et god indlæg! Nej ordblindhed er ikke en sygdom der smitter, selv om tanken er lidt sjov 🙂 Jeg er selv ordblind og bloggen omkring livet som ordblind, etlivsomordblind.dk Jeg kunne rigtig godt tænke mig at “udgiv” dit blogindlæg på mine gæsteblogside – Et liv som ordblind. Her ligger der andre historie fra ordblinde.
  Håber at hører fra dig!
  Mvh
  Jesper Sehested Jensen – Etlivsomordblind.dk

  1. Hej

   – Mange tak, det er jeg glad for du synes.
   – jeg vil helt sikker smutte ind og den blog 🙂
   og ja det må du meget gerne 🙂
   v.h Sine Marie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *